Generel information

Ønskeland er en selvejende non-profit organisation, der har til huse på det naturskønne Øland ved Brovst i Nordjylland.

Ønskeland samarbejder med forskellige velgørende organisationer, kommuner og andre samarbejdspartnere om at danne rammer for forløb og ophold for sårbare børn og unge. Alle forløb og ophold har rod i vores grundlæggende værdier: Sund kost, bevægelse, mental styrketræning og natur. Vi lægger vægt på at de børn og unge, der besøger Ønskeland får gode oplevelser med hjem, men at de også får nye perspektiver på det at leve sundt, være i et fællesskab og være deltagende i eget liv, ud fra mottoet: Viljen viser vejen.

Vores ambition er, at styrke børnene og de unges måde, at se sig selv på, og ved involvering og støtte under et ophold, at øge evnen og viljen til også selv, at være med til at bidrage til en positiv forandring i deres eget liv.

Vi råder over mange spændende og anderledes muligheder for motion & træning. Vi har bl.a. eget træningscenter og en svømmehal samt mange muligheder for udendørs aktiviteter i den omkringliggende natur.

Ud over det faste personale, har Ønskeland tilknyttet et stort netværk af frivillige ildsjæle, som vil bistå med at løse forskellige opgaver, og være med til at give de involverede børn og unge en unik og anderledes oplevelse hos Ønskeland.


Vi har hos Ønskeland plads til 40 børn og unge samt op til 20 frivillige voksne på ophold af gangen. Her får de en enestående mulighed for, at komme på en aktiv ferielejr, weekendlejr, eller et andet forløb, med øget fokus på motion, naturoplevelser, sund kost, fællesskab, nye venner, skønt kammeratskab og meget mere.

Under et ophold bor deltagerne op 2-personers værelser med eget toilet og bad.

 

Historie

I 2015 købte Gitte & Jan Vestergaard Olsen bygningerne på Hammershøj 29 på Øland med ønsket om, at stedet kunne anvendes til et velgørende formål for sårbare børn og unge.
Efter en større renovering af bygninger og tekniske installationer, er Ønskeland taget i anvendelse ved starten af 2017.
Driften af Ønskeland foretages af en selvejende og velgørende institution, som har fået navnet Ønskeland. Alle bygninger og faciliteter er stillet frit til rådighed for Ønskeland, og hele konceptet er baseret på velgørenhed og en nonprofit drift.
Vi ønsker med den unikke beliggenhed på Øland, at give sårbare børn & unge fra hele landet muligheden for, at få en fantastisk oplevelse. 
Vi har allerede et begyndende samarbejde med mange forskellige aktører, herunder flere velgørende organisationer fra hele landet som f.eks. Barnets Blå Hus Aalborg, Skyggebørn, Kirkens Korshær, Headspace.